ÜNNEPEK

2017.11.10. 18:41

Nyakunkon az ünnepek, már Szolnokon is épül a karácsonyi falu!

Egyre közeledik az adventi időszak, így Szolnok belvárosában is megkezdődött már a karácsonyi díszkivilágítás kihelyezése és a karácsonyi falu építése.

A Kossuth téren már épülnek a házikók

A fényfüzérekkel és oszlopmotívumokkal egyelőre kivilágítatlanul találkozhatnak a járókelők, de néhány hét múlva fényárba borul a város, igazi ünnepi hangulatot árasztva.

Ebben az évben 46 látványelemmel bővül a díszkivilágítás, egy kilométerrel több fényfüzért helyeznek ki, mint tavaly. Ez azt jelenti, hogy összesen 235 darab oszlop, illetve egyéb világítómotívum, valamint a tavalyinál 5 és fél kilométerrel több fényfüzér kerül a belváros utcáira.

A karácsonyi díszvilágítás teljes pompájában december elejétől lesz látható. A fényfüzérek, illetve motívumok január közepéig díszítik a várost.

A Kossuth téren már épülnek a házikók

Mindezzel párhuzamosan a Kossuth téren már javában folyik a faházak kihelyezése. A Sportcentrum munkatársai összesen 21 házikót építenek fel, amelyekben idén is forralt bort, kenyérlángost, sült gesztenyét, kürtőskalácsot és sok egyéb finomságot árusítanak majd a vendéglátók az adventi időszakban.

A Kossuth téri forgatag november 24-től várja a látogatókat. Ezt követi a Hild téri hagyományos karácsonyi falu felépítése, amely december 1-jétől várja mindazokat, akik itt szeretnék beszerezni a karácsonyi ajándékokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!