KUNMADARAS

2017.11.09. 09:30

Önmagukat is jobban megismerték az egész éjszakán át tartó ima során

A Karcagi Nagykun Református Gimnázium, Egészségügyi Szakgimnázium is csatlakozott a Kárpát-medencei Református Ifjúsági Imaéjjelhez.

A diákok Székely Éva tanárnővel éneket tanultak

Fotó: Daróczi Erzsébet

A református ifjúsági imaéjjel célja, hogy mindannyian – saját ifjúsági közösségükön belül élhessék meg az egységet azzal, hogy – a gyülekezetük keretein belül maradva, egy éjszakán át imádkoznak, s így több ezer fiatallal, de elsősorban az őket összekötő Istennel vállalnak közösséget, mondta Türke Beáta református vallástanár.

Az iskola negyedik alkalommal vett rész ezen a rendezvényen, s egy háromórás részt vállaltak fel, melyre a diákok önkéntes alapon jöttek. Az este arról szólt, hogy a fiatalok egy kicsit elcsendesedjenek, magukba nézzenek, és közösségben együtt tudjanak lenni.

A diákok Székely Éva tanárnővel éneket tanultak
Fotós: Daróczi Erzsébet

A program énektanulással kezdődött, Székely Éva énektanár vezetésével, majd áhítattal folytatódott. Az idei év az imádságról szól, az est második része az imaséta volt, ahol a különböző állomásokon egyénileg vett részt mindenki és végezte el az adott feladatot, melyek a lelkiállapotra, az egyéni tulajdonságokra éppúgy vonatkoztak.

D. E.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!