KISÚJSZÁLLÁS

2017.11.04. 18:45

A reformáció jubileumi, 500. évfordulójára emlékezett a kisúji iskola is

A Kossuth Lajos Baptista Általános Iskola a Vigadóban ünnepelte a reformáció 500. évfordulóját.

Az ötödikesek műsort is adtak az eseményen

Forrás: Beküldött fotó

Mindössze három éve lett az iskolai ünnepségek része a reformációra való megemlékezés, tudtuk meg Bögös Jenő iskolalelkésztől. Radics Zoltán igazgató ünnepi gondolatai után az 5. a osztály tanulói, Földesné Keresztes Marianna igazgatóhelyettes vezetésével egy evangéliumi eseményt, az ötezer ember megvendégelését vitték színpadra, és játszották el.

Szidey Kiara 8. c osztályos tanuló Lukátsi Vilma Wittenberg című versén keresztül elevenítette fel azt a bizonyos októberi reggelt, amikor Luther kitűzte 95 tételét. Az énekkar Janó Valéria tanárnővel négy, az alkalomhoz illő énekkel emelte az ünnepség lelkiségét.

Az ötödikesek műsort is adtak az eseményen
Forrás: Beküldött fotó

Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke a reformáció személyes vonatkozásait hangsúlyozta beszédében. Arról szólt, honnan kap erőt az a fiatal, aki elveszíti szüleit, és a hallását, de mégis boldog és teljes életet tud élni, s arról, honnan kap erőt az a fiatal, aki a libanoni háborúban elveszíti fél karját.

D. E.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!