Fegyvernek

2017.11.25. 12:30

Térkövekkel, új aszfalttal szépül Fegyvernek

Hamarosan elkészül a fegyverneki művelődési ház felújítása, a közmunkások már a saját készítésű térköveket rakják le az épület elé.

Közmunkások térköveznek a művelődési háznál

Fotó: Fodor Orsolya

A munkálatokat augusztusban kezdték, ennek során kicserélték a nyílászárókat, és az udvart is rendbe tették. A felújítás ötmillió forintból valósul meg, állami, és saját forrásból. A közmunkaprogramon belül több munka is zajlik jelenleg a településen.

– A legjellemzőbbek az útfelújítások, melyek nemcsak kátyúzást jelentenek, hanem aszfaltozást, vagyis lecseréljük a teljes kopóréteget, emellett a padkát is rendezzük minden felújított úton –tájékoztatta honlapunkat Nardai Dániel, Fegyvernek településmenedzsere.

– Mindeközben az Ady Endre úton a teljes járdaszakaszt térkövezzük, felújítjuk. Az idei évben valósult meg önkormányzati forrásból a Marx Károly út felújítása, szélesítése, amely élhetőbb környezetet teremt az ott lakók számára.

– Emellett a Petőfi Sándor úton lesz egy jelentősebb útrekonstrukció, amely az út, a járda, valamint a teljes, komplex belvízelvezetési rendszer kiépítését is tartalmazza.

Közmunkások térköveznek
a művelődési háznál
Fotós: Fodor Orsolya

– Ezenkívül készül az új tejfeldolgozó üzemünk is. Ezek azok a projektek, melyek a negyedik negyedévben valósulnak meg a településen – tette hozzá a szakember.

Molnár-Révész Erika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!