ELŐZETESBEN

2017.11.27. 12:40

Új pszichoaktív anyaggal való kereskedéssel gyanúsítanak egy jászsági férfit

A Szolnoki Járásbíróság 2017. november 20-án elrendelte az előzetes letartóztatását annak férfinak, akinél a 2017. november 17-én este 20 óra 45 perc körüli időben történt közúti ellenőrzés során ruházatában és gépkocsijában, majd az ezt követően jászfelsőszentgyörgyi lakásában tartott házkutatás során mintegy 4 gramm kristályos fehér port, 23 db kék színű szív alakú tablettát és közel 70 gramm növényi származékot találtak, melyek új pszichoaktív anyagnak minősülnek.

A férfit kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével gyanúsítják.

Az előzetes letartóztatás elrendelése nem elítélés, csupán a gyanúsított személyi szabadságának ideiglenes bírói elvonása, amit a bíróság jelen esetben azért látott indokoltnak, hogy a gyanúsítottat megakadályozza abban, hogy elszökjék, illetőleg elrejtőzzék a hatóságok elől, tanúk befolyásolásával vagy megfélemlítésével, bizonyítékok megsemmisítésével vagy elrejtésével megnehezítse vagy veszélyeztesse a bizonyítást, illetőleg újabb bűncselekményt kövessen el.

A végzés nem jogerős, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, így az előzetes letartóztatás elrendelése kérdésében a Szolnoki Törvényszék határoz majd – tájékoztatta honlapunkat a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya.

A másodfokú bíróság döntéséig azonban a férfi mindenképpen előzetes letartóztatásban marad, mert a bíróság végzése fellebbezésre tekintet nélkül végrehajtható.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!