KARCAG

2017.11.24. 15:30

Újraélesztést is gyakorolhattak a felsősök a karcagi egészségnapon (galéria)

A Karcagi Általános Iskola Kováts Mihály Tagintézményében csütörtökön egészségnapot tartottak, melyre meghívták a helyi mentőállomás, a kórház és a vöröskereszt képviselőit, vezetőit.

Chrappánné Papp Ágnes tagintézmény vezető köszöntője után Nagyné László Erzsébet, a Kátai Gábor Kórház főigazgatója interaktív előadás keretében beszélt a gyerekeknek a kórházban folyó gyógyító, megelőző munkáról, a szűrések fontosságáról.

Majd bemutatta az indén 50 éves „újkórházat”, mely az elmúlt másfél évtizedben mintegy 8 milliárdos támogatásból megújult, korszerűsödött. Az előadás után a gyerekek totót tölthettek ki, szűréseken vehettek részt, de nagyon népszerű volt az újraélesztés az ambubabán.

A karcagi mentőállomás dolgozói Jenei Zoltán vezető és Horváth Sándor mentőtiszt és Czinegéné Bődi Szilvia, a kórház ápolási igazgatója a defibrillátor használatát is bemutatta a felsősöknek.

Aztán maguk is kipróbálhatták azt, s közben azt is megbeszélték a szakemberekkel hogyan kell szabályosan mentőt hívni egy sérülthöz.

Daróczi Erzsébet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!