ELŐZETESBEN

2017.12.05. 12:45

Amfetamintartalmú fehér port és zöld tablettákat találtak egy férfi csomagtartójában – árulhatta is a drogot

A Szolnoki Járásbíróság 2017. november 27-én elrendelte az előzetes letartóztatását annak a férfinak, akinek csomagtartójában a 2017. november 24-én délután 16.00 óra körüli időben folytatott közúti ellenőrzés során közel 108 gramm amfetamintartalmú fehér port és zöld színű tablettákat találtak a rendőrök.

A férfit azzal gyanúsítják, hogy karcagi és Karcag környéki lakosoknak több mint 50 alkalommal értékesített amfetamin tartalmú kábítószert.

Az előzetes letartóztatás elrendelése nem elítélés, csupán a gyanúsított személyi szabadságának ideiglenes bírói elvonása, amit a bíróság jelen esetben azért látott indokoltnak, hogy a gyanúsítottat megakadályozza abban, hogy elszökjék, illetőleg elrejtőzzék a hatóságok elől, tanúk befolyásolásával vagy megfélemlítésével, bizonyítékok megsemmisítésével vagy elrejtésével megnehezítse vagy veszélyeztesse a bizonyítást, illetőleg újabb bűncselekményt kövessen el.

A végzés nem jogerős. Az ügyész és a gyanúsított tudomásul vette a bíróság döntését, a gyanúsított védője azonban elsődlegesen védence szabadlábra helyezése, másodsorban enyhébb kényszerintézkedés alkalmazása érdekében fellebbezést jelentett be, így az előzetes letartóztatás elrendelése kérdésében a Szolnoki Törvényszék határoz majd.

A másodfokú bíróság döntéséig azonban a férfi mindenképpen előzetes letartóztatásban marad, mert a bíróság végzése fellebbezésre tekintet nélkül végrehajtható –tájékoztatta honlapunkat a Szolnoki Törvényszék sajtóosztálya.

Borítókép: illusztráció

Forrás: Shutterstock

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!