TISZAFÜRED

2017.12.22. 17:55

Az egész iskola gyűjtésbe kezdett karácsony előtt Tiszafüreden

A karácsonyhoz közeledve érzékenyebbek és figyelmesebbek vagyunk.

Forrás: Beküldött fotó

Ilyenkor minden évben egymást követik a gyűjtések és adományozások, a karitatív programok. Nem megszokott ugyanakkor, hogy általános iskolás gyerekek segítenek egymásnak, önzetlenül ajándékozva osztálytársaikat, barátaikat.

A Szent Imre Katolikus Általános Iskola idén is megszervezte a már hagyományosnak nevezhető karitatív programját.

November 19. és december 15. között az iskola folyosóján kihelyezett gyűjtőkbe rakhatták a gyerekek az otthonról hozott tartós élelmiszert, cukrot, lisztet, olajat, fűszereket és száraz tésztát, de volt olyan is, aki édességet hozott.

Az egyik helyi vállalkozó, Ábrahám Tamás önként csatlakozott a programhoz, emellett a katolikus egyháztól is érkeztek nagyobb csomagok.

– Az iskola tanulói, dolgozói és a tantestület közös gyűjtésbe kezdett. Az osztályfőnökök ajánlása alapján osztottuk szét az ajándékcsomagokat, idén az iskola ötvenhárom tanulója és családja részesült adományban – mondta lapunknak Kovácsné Borbély Erzsébet, az iskolai karitász vezetője.

Forrás: Beküldött fotó

Nem a mostani volt az első alkalom, hiszen évek óta rendszeresen folytatnak valamilyen karitatív tevékenységet, főként a karácsonyhoz és a nagyobb ünnepekhez kapcsolva. A közelmúltban játékgyűjtést is szerveztek, más iskolákkal cseréltek csomagokat és játékokat.

Ujvári László

„Ahol nincs, ott az adomány nagy kincs!”

Iskolánkban, mint minden évben, most is meghirdettük a tartós élelmiszerek gyűjtését, hiszen tudjuk, hogy

„… ahol NINCS, ott az adomány nagy kincs …”.

Szeretnénk arra nevelni a ránk bízott gyermekeket, hogy adni, tenni másokért valamit, az felemelő, nagyszerű, Istennek tetsző cselekedet.

Gyerekek! Gyakoroltátok a lemondást mások javára, és átéltétek az adományozás örömét. Hiszem, hogy idősödve, szívesen gondoltok majd vissza ezekre a napokra Ti is.

A segítségetekkel, a 2017-es évben is eredményesen végeztük karitatív tevékenységünket. A szívek megnyíltak, az adományok pedig szaporodtak.

KÖSZÖNET érte gyermeknek, szülőnek, támogatónak, és mindenki másnak is, aki a sikerhez bármi módon hozzájárult! Mert közösséghez tartozni jó, tenni is érte felemelő! Áldott, békés ünnepeket kívánunk!

(Részlet Kovácsné Borbély Erzsébet, az iskolai karitász vezetőjének leveléből)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!