TISZAFÜRED

2017.12.22. 17:55

Az egész iskola gyűjtésbe kezdett karácsony előtt Tiszafüreden

A karácsonyhoz közeledve érzékenyebbek és figyelmesebbek vagyunk.

Forrás: Beküldött fotó

Ilyenkor minden évben egymást követik a gyűjtések és adományozások, a karitatív programok. Nem megszokott ugyanakkor, hogy általános iskolás gyerekek segítenek egymásnak, önzetlenül ajándékozva osztálytársaikat, barátaikat.

A Szent Imre Katolikus Általános Iskola idén is megszervezte a már hagyományosnak nevezhető karitatív programját.

November 19. és december 15. között az iskola folyosóján kihelyezett gyűjtőkbe rakhatták a gyerekek az otthonról hozott tartós élelmiszert, cukrot, lisztet, olajat, fűszereket és száraz tésztát, de volt olyan is, aki édességet hozott.

Az egyik helyi vállalkozó, Ábrahám Tamás önként csatlakozott a programhoz, emellett a katolikus egyháztól is érkeztek nagyobb csomagok.

– Az iskola tanulói, dolgozói és a tantestület közös gyűjtésbe kezdett. Az osztályfőnökök ajánlása alapján osztottuk szét az ajándékcsomagokat, idén az iskola ötvenhárom tanulója és családja részesült adományban – mondta lapunknak Kovácsné Borbély Erzsébet, az iskolai karitász vezetője.

Forrás: Beküldött fotó

Nem a mostani volt az első alkalom, hiszen évek óta rendszeresen folytatnak valamilyen karitatív tevékenységet, főként a karácsonyhoz és a nagyobb ünnepekhez kapcsolva. A közelmúltban játékgyűjtést is szerveztek, más iskolákkal cseréltek csomagokat és játékokat.

Ujvári László

„Ahol nincs, ott az adomány nagy kincs!”

Iskolánkban, mint minden évben, most is meghirdettük a tartós élelmiszerek gyűjtését, hiszen tudjuk, hogy

„… ahol NINCS, ott az adomány nagy kincs …”.

Szeretnénk arra nevelni a ránk bízott gyermekeket, hogy adni, tenni másokért valamit, az felemelő, nagyszerű, Istennek tetsző cselekedet.

Gyerekek! Gyakoroltátok a lemondást mások javára, és átéltétek az adományozás örömét. Hiszem, hogy idősödve, szívesen gondoltok majd vissza ezekre a napokra Ti is.

A segítségetekkel, a 2017-es évben is eredményesen végeztük karitatív tevékenységünket. A szívek megnyíltak, az adományok pedig szaporodtak.

KÖSZÖNET érte gyermeknek, szülőnek, támogatónak, és mindenki másnak is, aki a sikerhez bármi módon hozzájárult! Mert közösséghez tartozni jó, tenni is érte felemelő! Áldott, békés ünnepeket kívánunk!

(Részlet Kovácsné Borbély Erzsébet, az iskolai karitász vezetőjének leveléből)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!