ELSŐSEGÉLY

2017.12.07. 17:25

Először indult elsősegélynyújtást oktató képzés a diákoknak – kilencedikesek tanulhatnak a szakemberektől – GALÉRIA

Hazánkban először, ezerötszáz diákot érintő elsősegélynyújtási alapismereteket elsajátító képzés indult a városban tanuló, 9. évfolyamos diákok számára.

Szerdán bepillantást engedtek a tanfolyam gyakorlati részébe a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum Pálfy-Vízügyi Tagintézményében, ahol Kardos József, az Országos Mentőszolgálat megyei vezető mentőtisztje, dr. Korcsmáros Ferenc, az Országos Mentőszolgálat Észak-alföldi régiójának igazgatója, valamint Szabó István alpolgármester is megjelent.

Az Országos Mentőszolgálat Észak-alföldi Regionális Mentőszervezet megyei kirendeltségének munkatársai kétszer három órában igyekeznek a diákoknak megtanítani az elsősegélynyújtás alapjait.

Az önkormányzat a Szolnoki Tankerületi Központtal, a Szolnoki Szolgáltatási Szakképzési Centrummal és a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrummal októberben írt alá megállapodást a képzésről.

A programhoz csatlakozott a Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium is, ahol jövő év tavaszán indul az oktatás.

H. Zs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!