Dallamos Est

2017.12.07. 15:28

Joe Cockert és Tom Jonest hangszerelt harsonára a Szimfonik Harsona Együttes

A Szimfonik Harsona Együttes – egyébként nem csak harsonásokból álló – nyolcfős csapata egyaránt szívébe férkőzött az idősebb és a fiatalabb korosztálynak az elmúlt években. Csütörtök este a Dallamos est közönségét szeretné elkápráztatni.

Despacitót igaz, nem játszanak, de minőségi zenét annál inkább

Fotó: Csabai István

– A könnyed komolyzenélés kedvéért jött létre az együttes, négy harsonás taggal. A zeneakadémiai diplomakoncertemen is ebben a felállásban játszottunk – meséli Mester Ádám, az együttes vezetője, hozzátéve, mindannyian képzett zenészek, hárman a Szolnoki Szimfonikus Zenekarban játszanak, a negyedik fúvós pedig a Légierő Zenekart erősíti.

– Mára kibővült a csapatunk egy ugyancsak a szimfonikus zenekarból érkező énekessel, egy dobossal, egy elektromos bőgőssel és egy elektromos zongoristával. Minőségi könnyűzenét játszunk, kötelezően élőben.

– Remélhetően ezáltal sikerül az ifjabb korosztályhoz még közelebb kerülni és bebizonyítani azt is, hogy a szinte egyáltalán nem ismert harsona milyen izgalmas hangszer. Bár – elnézést, ha valakit megbántunk – Despacitót nem játszunk, de Tom Jonest, Joe Cockert, Horváth Charliet vagy James Brownt igen.

– Ráadásul folyamatosan frissítjük a repertoárt. A tavalyi tizenegy, diákoknak szóló előadásunkat csak egy csoport unta végig, de úgy vélem, ha fejen állva játszottunk volna nekik, akkor is rezzenéstelen arccal ülték volna végig a műsort.

Despacitót igaz, nem játszanak, de minőségi zenét annál inkább
Fotós: Csabai István

– Remélem, a Dallamos estén ez nem lesz így, ígérjük, beleadunk apait-anyait. Külföldi előadók legnagyobb slágerei csendülnek fel koncertünkön, belecsempészve egy kis akusztikus zenét is. Amit garantálunk: az a jókedv és a minőségi zene.

J. Zs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!