TISZAFÜRED

2018.01.08. 11:30

Új parancsnok a füredi tűzoltóság élén – elődjével közösen folytatja a munkát

Változás történt a közelmúltban a Tiszafüredi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság (HTP) vezetőségében.

Mihály Sándor (balra) parancsnokhelyettes és K. Nagy Róbert parancsnok. Jól megértik egymást

Fotó: Ujvári László

Az idei évtől a tavaly még parancsnok-helyettes K. Nagy Róbert lett a HTP parancsnoka, míg elődje, Mihály Sándor ezután a helyettesi feladatokat látja el.

A hír elsőre nagy változásnak tűnhet, de a kulisszák mögé tekintve pont az ellenkezőjével szembesülünk. Bár a parancsnokból parancsnokhelyettes, a helyettesből pedig parancsnok lett, ez sok változást nem eredményez a napi munkában.

– Igazából csak a gyerek neve más. Eddig is ketten végeztük a munkát, ezután is így fogjuk. Közös a siker, hiszen együtt dolgozunk – hangsúlyozta a frissen kinevezett parancsnok, majd így folytatta: egy 2016-os szervezeti változás miatt másfél évig Mihály Sándor látta el a parancsnoki feladatokat, akkor ő kapta a helyettesi megbízást.

Az országos főigazgató egyetértésével, a megyei vezetőség javaslatára a megyei katasztrófavédelem igazgatója és a humán osztály vezetője személyesen beszélgetett el az érintettekkel, végül K. Nagy Róbertnek ajánlották fel a parancsnoki megbízást.

A parancsnokság két vezetője a kezdetektől fogva egy úton haladt, így a változás semmilyen fennakadást, súrlódást nem okozott.

– Ezután is csak egymást támogatva, az állomány együttműködésével tudunk sikereket elérni. Úgy gondoljuk, a változás nem okoz gondot a parancsnokság életében, elöljáróink nem szabtak ki új feladatokat.

Azt kérték, hogy az eddigi, már évekkel korábban megkezdett munkát folytassuk a jövőben is – fogalmazott Mihály Sándor és K. Nagy Róbert.

Mihály Sándor (balra) parancsnokhelyettes és K. Nagy Róbert parancsnok. Jól megértik egymást
Fotós: Ujvári László

K. Nagy Róbert 1996-ban, Karcagon kezdte tűzoltói pályafutását, 2009 májusában került Tiszafüredre. Az elmúlt másfél évben parancsnokhelyettesi feladatokat látott el, 2017. december 30-tól ő a Tiszafüredi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság megbízott parancsnoka.

Kollégája, a pályáját 1997-ben kezdő Mihály Sándor 2016 áprilisától irányította a füredi parancsnokság munkáját, a továbbiakban kinevezett parancsnokhelyettesként folytatja munkáját.

U. L.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!