SZOLNOK

2017.12.11. 06:58

Eredményes volt az idei esztendő, de szilveszterig még sok teendő van hátra

December elején tartotta soros elnökségi ülését a Szolnok Városi Polgárőrök Egyesülete, melyen a téli időszak feladatait és céljait is megtárgyalták.

A Táncsics úti irodát most festik, csinosítják

Fotó: Csabai István

– Az adventi faluban minden délután két polgárőr járőrözik a rendőrökkel és a közterületfelügyelőkkel, délután kettőtől este tíz óráig, de ott vagyunk a karácsonyi faluban is – számolt be a feladatokról Bódi Andor, az egyesület elnöke.

– A karácsonyi szolgálat egyébként december huszonnegyedikéig tart, majd pár nap pihenő után kezdődik a szilveszteri szolgálat. Hajnal három óráig a Kossuth téren járőrözünk majd a társszervekkel – mondta.

– Az idősekre kiemelten figyelünk ebben az időszakban is, folyamatosan látogatjuk őket. Segítünk a bevásárlásban, vagy amiben csak tudunk, egy idős nénit például a napokban a kórházból kellett hazaszállítani, és egy mozgáskorlátozott idős embernek is vittünk tisztasági eszközöket.

– Egyetlen dolog viszont nagyon hiányzik: szeretnénk majd felszerelni a motoros szolgálatot defibrillátorral is, gyűjtést indítottunk, de eddig nem jött össze az ára, így még várjuk a felajánlásokat – tette hozzá a polgárőrök vezetője.

A szolnoki polgárőrök a fedélnélküliekre is kiemelten figyelnek a mínuszokban, autójukban mindig van meleg takaró és forró tea.

– Próbáljuk őket beterelni a szállóra, de nem mindig sikerül. Vannak olyanok, akik a hideg ellenére sem hajlandóak bemenni a melegedőbe – osztotta meg tapasztalatait az elnök, aki beszélt az egyesületben zajló fejlesztésekről is.

– Főleg az ablak mentén penészedtek a falak, bár tavaly kifestettük, de mivel öt éve nem volt fűtés itt, hamar leromlott az állapota – ezt már a polgárőrság Táncsics úti irodájáról mondta.

A Táncsics úti irodát most festik, csinosítják
Fotós: Csabai István

– A rossz állapotban lévő helyiségben ezért most leszigetelik a nyílászárókat és lefestik a falakat is. Abban reménykednek, hogy néhány évig így nem lesz szükség újabb felújításra.

– Pályázati úton beszereztünk egy aggregátort, amelyet katasztrófahelyzetekben a húszfős Tiszai Mentőcsoportunk például belvíznél tud majd bevetni. Ennek a mozgatásához, szállításához szükségünk van egy után­futóra, ezért azt megvettük – tette hozzá az elnök.

M. R. E.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!