MEZŐTÚR

2017.07.27. 09:30

Kilencvenmillióból fejleszthetik a túri bölcsődét

Megkezdődött a bölcsőde régóta tervezett fejlesztése Mezőtúron. A mintegy 90 millió forintos beruházásnak köszönhetően az infrastrukturális fejlesztés mellett új csoportszobával is bővül az intézmény a jelenlegi négy mellett.

Az épület belső átalakításával akadálymentes, korszerű, új gondozási egység létesül, mely egyben a multifunkciós fejlesztést segítő programok színtere is lesz.

Az infrastrukturális fejlesztés mellett a tervek szerint eszközfejlesztés is megvalósul. Ennek keretében jellemzően alapjátékokat, nagy mozgást fejlesztő játékokat, konstrukciós eszközöket szereznek be, melyek a gyermekek készség- és képességfejlesztéséhez járulhatnak hozzá.

A felújítások során többek között a tető szigetelésére, a nyílászárók cseréjére, a fűtés átalakítására is sor kerül, valamint az udvar és a játszótér területe is megújul. A munkálatok során a fűtést is leválasztják az intézmény mellett működő óvoda rendszeréről, valamint – a használati meleg víz előállítására – korszerű napkollektorok telepítése történik meg.

Szilvási Zsuzsa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!