TISZASZENTIMRE

2018.01.15. 18:45

Tíz éve óriási pénzhiánnyal küzdöttek, ma már csak egy probléma akad

Messziről indultak, de teljesítették céljaik nagy részét, anyagi helyzetük stabilnak mondható.

– Amikor évekkel korábban elképzeltem a település jövőjét, a terveim között nem szerepelt ennyi minden. Először tizenegy év után azt érzem: igen, ezt képzeltem el, sőt, talán valamivel kevesebbet – kezdte évértékelőjét Koczúrné Tóth Ibolya polgármester.

Míg 2006-ban nyolcvan­millió forintnál is több hiányzott a kasszából ma már elmondhatják, hogy nem terveznek hiánnyal. E mögött sok munka van. Takarékoskodnak, kihasználtak minden pályázati lehetőséget, mely költségcsökkentést, energiamegtakarítást eredményez.

Korszerűsítették a közintézményeket, megszépült a falu központja, pályázataikat pozitívan bírálták el. A településvezető elmondta: nem elégedett teljesen, hiszen a munkahelyteremtés terén nem történt komolyabb előrelépés.

De meglátása szerint a probléma nem oldható meg kizárólag helyben. Ahhoz térségi összefogásra, regionális infrastruktúra-fejlesztésre és gazdaságélénkítésre lenne szükség.

Ujvári László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!