ZAGYVARÉKAS

2019.08.27. 11:30

A felújítási programban az idősek nappali otthona is megújul

Már javában dolgoznak az idősek nappali otthona épületén is az energetikai felújítási program keretében.

Kovács Berta

Hőszigetelést kap az idősek nappali otthona is

Fotó: Csabai István

Az önkormányzat közel ötvenhárommillió forintos TOP-os pályázati támogatásból valósítja meg az idősotthon és a polgármesteri hivatal energetikai korszerűsítését.

A hivatal munkálatai már hónapokkal ezelőtt megkezdődtek. Jánosi József polgármestertől megtudtuk, a szigetelés, a fűtés-korszerűsítés már elkészült, jelenleg az akadálymentesítés zajlik. A nappali otthon felújításával viszont kicsit vártak, mivel a konyha egyébként is zárva volt a nyári szabadságolások miatt, és úgy akartak időzíteni, hogy minél kisebb fennakadásokkal működhessen az ellátás.

Hőszigetelést kap az idősek nappali otthona is
Fotó: Csabai István

A nyugdíjasok ugyan most egy ideig nem tudnak napközben hol összejönni, de az intézményben nem áll meg az élet, a kötelező feladatokat ellátják, többek között az étkeztetést is.

Az intézményt szigetelik, kicserélik a nyílászárókat, felújítják a fűtést, sőt napelemeket is elhelyeznek az épületen, valamint ezt is akadálymentesítik. A munkálatok várhatóan szeptember közepére fejeződnek be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában