JÁSZBERÉNY

2019.06.11. 19:54

A Jászság 17 iskolája vett részt az első prevenciós vetélkedőn

Van lövésed hozzá? címmel rendezték meg június 5-én a megyei drogprevenciós programsorozat nyitóállomásaként az első jászsági drogprevenciós és bűnmegelőzési vetélkedőt a Déryné Rendezvényházban.

Illés Anita

A csapatok különféle feladatokat hajtottak végre.

Fotó: Gémesi Balázs

A megnyitón a szakemberek hangsúlyozták a megelőzés fontosságát. Orosz Tibor címzetes rendőr főtörzszászlós, a Jászberényi Rendőrkapitányság megelőzési előadója érdeklődésünkre elmondta, a vetélkedőre a Jászság 17 iskolájából 21 csapat jelentkezett.

A csapatok általános és középiskolás korcsoportban, tizenkét állomáson, játékos formában adhattak számot ismereteikből.

Az állomásokon volt lakásbiztonsági teszt, ügyességi játék, drogtotó, versírás és még számos kreatív feladat. A verseny 1-3. helyezettje mindkét kategóriában oklevéllel és serleggel térhetett haza.

A csapatok különféle feladatokat hajtottak végre.
Fotó: Gémesi Balázs

A vetélkedőt a Jászberényi Rendőrkapitányság és a Jászsági Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat szervezte a Megelőzési és Tanácsadási Konferencia keretében a Jászsági Kábítószerügyi Egyeztető Fórum közreműködésével, valamint az önkormányzat támogatásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában