Galériával

2019.10.20. 17:00

Honismereti elismeréseket adtak át Jászapátin

Szentmisével kezdődött a templomban a honismereti szakkörök éves találkozója, amit minden évben megszervez a Vándorfy János Honismereti Szakkör.

Illés Anita

Forrás: Illés Anita

Fotó: Picasa

A rendezvény a Fehér Akác Idősek Otthona ebédlőjében folytatódott, ahol Barta István szakkörvezető köszöntötte a résztvevőket, majd a Jóbarátság Nyugdíjas Klub dalcsokrot adott elő. A találkozón vendégül látták a kocséri és a kunszentmártoni elszármazottak delegációját, a jászjákóhalmi, jászkiséri, jászdózsai szakkörök képviselőit és a jásziványi Őszidő Nyugdíjas Klub tagjait. Az összejövetelen Stuchlik Józsefné tanárnő színvonalas előadásában felidézte a kiváló pedagógus, népművelő Szikszai Gábor életútját.

A díjátadások sorában Szüle Katalin, a Honismereti Szövetség elnökségi tagja emléklapokat adott át, így országos elismerésben részesült Mihályi József, Dr. Suba Györgyné és Lóczi Miklós. A Vándorfy János-díjat idén Nagy István és felesége, Farkas Klára kapta a honismeret területén végzett kimagasló munkájáért. Az elismerést megkapta Kladiva Imre címzetes apát, plébániai kormányzó is, amit korábban búcsú szentmiséjén vett át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában