jászkunság

2019.09.26. 19:56

Az EDWARD-nap lényege: senki se veszítse életét a közutakon

Zöld szalagot kötöttek csütörtökön a megyei rendőrök járműveik antennájára. Ezzel jelezték, hogy csatlakoztak a TISPOL által meghirdetett európai közös akcióhoz, az EDWARD-naphoz, melynek célja, hogy minden évben, egy előre meghatározott napon senki se veszítse életét Európa közútjain. Az EDWARD mozaikszó magyar jelentése: Európai Nap Közúti Áldozatok Nélkül.

Czakó Nóra

Fotó: Czakó Nóra

A megyei rendőr-főkapitányság ezen a napon a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek biztonságossá tételére helyezte a hangsúlyt. Így csütörtökön fokozott rendőri jelenlétre lehetett számítani, főleg a kiemelt csomópontok kereszteződéseiben, ahol sok baleset történik.

Az egyenruhások civil autókból rögzítették a gyalogosok és a járművezetők által elkövetett jogsértéseket. Emellett Szolnok több pontján is piktogramokat festettek fel a gyalogos-átkelőhelyek környékére, melyek áthúzott mobilt, illetve fejhallgatót ábrázolnak.

Fotó: Czakó Nóra

– Tapasztalataink szerint rengetegen közlekednek úgy, hogy mobilt használnak vagy fülhallgató van a fülükben, így észre sem veszik, mi történik körülöttük – mondta Dávid Mónika őrnagy, a megyei baleset-megelőzési bizottság titkára.

– A piktogramok arra hívják fel a figyelmet, mennyire fontos, hogy valamennyi érzékszervünkkel vegyünk részt a közlekedésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában