Tisza-tó

2020.01.31. 14:00

Az egész Tiszát feltérképezik idén a PET Kupa szakemberei

A PET Kupa hét éves története alatt 70 tonna hulladéktól mentesült a Tisza és annak ártere.

PET Kupa

Forrás: PET Kupa

A Felső-Tisza- és a Tisza-tó környéke fellélegezni látszik, de sok terület vár még beavatkozásra. Nem lehet pontosan tudni, mennyi műanyag halmozódott fel az elmúlt évtizedekben, és csak sejteni lehet, hogy hol találhatóak az érintett területek. A természeti értékek védelme és az újabb környezetvédelmi eredmények érdekében a szakemberek határokon átnyúló programot hirdettek.

A Nemzetközi Beruházási Bank támogatásával, a TISZTA VÍZ, BOLDOG TISZA program keretében a PET Kupa a Tisza teljes hosszára kiterjedő expedíciót indít. A PET Kupa szakemberei önkéntesek, hulladékgazdálkodási szakemberek és kutatók segítségével mérik fel a műanyag szennyezés gócpontjait. A program célja a teljes folyóra kiterjedő hulladék-térkép létrehozása, amelynek segítségével hatékonyabbá tehetőek a folyótisztítási akciók – tájékoztatta hírportálunkat a PET Kupa kommunikációs vezetője.

Fotó: PET Kupa

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában