Vélemény

2019.03.01. 08:04

Az interneten bárki lehet bármi

Húsz évet fiatalító csodakence, pár nap alatt bombaalakot ígérő csodabogyó, a boltban „méregdrága lenne” csodaruha olcsón.

Molnár-Révész Erika

Másodpercenként áraszt el bennünket az internet az olykor már tényleg nevetséges ajánlatokkal. Lassan – de még nagyon lassan – immunizálódik a társadalom a kecsegtető, de nagyrészt talmi ígéretekkel szemben, azonban még mindig sok „orcátlan” bújik a monitor mögé.

És most nem az igénytelen, durva hangvételű kommentárokról van szó – bár ez is óriási probléma –, hanem a hiszékeny emberek nehezen megtakarított pénzén élősködő csalókról.

Természetesen vannak ilyenek az internet világán kívül is, például a nyugdíjasokat pumpoló termékbemutatósok, vagy az „unokázós” bűnözők. Bár utóbbiak is a technikát, vagyis a telefont hívják segítségül, a világháló még ennél is kifinomultabb lehetőséget kínál az átverésekre.

Ilyen például, ha ugyanazt a koncertjegyet kétszer adja el egy megbízhatónak tűnő, ámde egyáltalán nem korrekt „jegyárusító cég”. Azt is elintézheti, hogy a keresőprogram azonnal az ő nevét dobja ki, csak fizetnie kell érte.

Ez történt egy megyénkbeli hölggyel is, aki kedvencének koncertjén szeretett volna részt venni. Ehhez pedig az interneten vásárolt jegyet azon a jegyárusító honlapon keresztül, melyet elsőként dobott ki a keresőprogram, ezért megbízhatónak gondolta. Nem kellett volna.

Az adott honlap itthon már úgymond feketelistán van a rengeteg panasz miatt, de jogi hézagok és kiskapuk segítségével még mindig vígan működik.

Marad a védekezés, muszáj utánanézni vásárlás előtt a honlappal kapcsolatos véleményeknek. Mert az interneten bárki lehet bármi. Csak sokszor hamis a monitoron megjelenő kép…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában