galériával

2019.10.27. 11:30

Buciról és családjáról szólt a nap a berényi állatkertben

A Gibbonok Világnapja alkalmából ismeretterjesztő bemutatókkal várták a látogatókat szombaton a Jászberényi Állat- és Növénykertben.

Illés Anita

Ezen a napon minden Buciról és famíliájáról, a fehérkezű gibbon családról szólt. Buci egyébként az állatkert legrégebbi lakója. A gibbonok átlag életkora harminc év, ezért a negyven éves Bucika már matuzsálemi korúnak számít.

A park kedvelt lakója nagyon sokáig, több mint huszonnyolc évig egyedül élt. A magányos évek után azonban egymásra találtak Rangunnal, aki mai napig társa, sőt idős koruk ellenére kölykeik is születtek. Buci és Rangun első, 2007-ben született kölyke Szlovákiába került. A 2010-ben világra jött Alexa, majd a három évvel később született Mili szüleivel él együtt a berényi állatkertben.

A Gibbonok Világnapján a látogatók látványetetésen, informatív kiállításon közelebbről is megismerhették a népszerű gibbon családot. A faj viselkedéséről és életmódjáról hasznos információkat kaptak az állatkert munkatársaitól. Élőhelyük pusztulása miatt a gibbonok veszélyeztetett állatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában