Jászberény/Szolnok

2019.11.09. 14:00

Elkezdődött a hatodik hon- és népismereti konferencia

A Honismereti Szövetség november 8. és 10. között immár hatodik alkalommal szervezi meg az Országos Hon- és Népismereti Konferenciát.

Illés Anita

Debreczeni-Droppán Béla, a Honismereti Szövetség elnöke köszöntötte a résztvevőket

Forrás: Pesti József

A szakmai fórumnak Jászberény ad otthont. Az Eszterházy Károly Egyetem Jászberényi Campusán péntek délután megnyitóval és előadásokkal kezdődött a konferencia, amelynek témája ezúttal az ünnepi hagyományok feldolgozásának és átadásának módszertana, valamint gyakorlata.

Debreczeni-Droppán Béla, a Honismereti Szövetség elnöke köszöntötte a résztvevőket
Fotó: Pesti József

Célja, hogy a leendő pedagógus értelmiség minél több tagját megnyerjék a honismereti munkának, a helytörténeti kutató-feldolgozó tevékenységnek, akik majd fontos feladatuknak tekintik a hon- és népismeret szakavatott tanítását. A rendezvényen résztvevők számos hasznos információval, ismerettel bővítik tudásukat ezen a hétvégén. Megtudhatják például, hogyan lehet a dramatikus színjátszást a hagyományőrzés szolgálatába állítani vagy miként változtak a jeles napok megyénkben.

Szombaton Szolnokra látogatnak el a Damjanich Múzeumba, ahol többek között interaktív foglalkozásokon a jeles napok múzeumpedagógiájába kapnak betekintést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában