SZOLNOK/BESENYSZÖG

2019.09.17. 19:00

Fekete György professzor alkotásaival ismerkedtek a gyerekek

– Ötvenféle fával dolgozom, melyeket Afrikából hoznak – kezdte a rendhagyó tárlatvezetést prof. dr. emeritus Fekete György az Agóra emeleti kiállítótermében. A minap a művész a Hazafelé című kiállításán a besenyszögi Chiovini Ferenc Kolping Katolikus Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola képzőművészeti tanszakán tanuló hatodikos növendékeinek elmondta, hogy ezekből az anyagokból hihetetlen dolgokat lehet készíteni. A gyerekek figyelmét felkeltette, ahogy Fekete György mesélt a fával való kapcsolatáról.

P. Pusztai Nóra

A gyerekek érdeklődve hallgatták Fekete György előadását

Fotó: Mészáros János

– Beszélőviszonyban vagyok az alapanyagokkal, az egyszerre készülő három-öt mozaik egymáson segítve hónapok alatt készülnek el – mondta a művész, aki kiemelte, hogy fiatal kora óta nagyszerű kapcsolata van Besenyszöggel.

A gyerekek érdeklődve hallgatták Fekete György előadását
Fotó: Mészáros János

– Örülök, hogy ilyen viszonylag kis településen van művészeti osztály. Meggyőződésem, hogy minden gyerek születik valamire. Megfelelő támogatással a művészet élvezői és gyakorlói lehetnek a saját szintjükön. Remélem, hogy kapnak inspirációt, ha innen hazamennek, és elkezdenek alkotni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában