Galériával

2020.02.16. 11:30

Felavatták a karcagi Kátai kórház családbarát szülészeti osztályát

Családbarát szülészeti osztályt alakítottak ki a közelmúltban a Kátai Gábor kórházban. Az ünnepélyes átadáson dr. Farkas Béla osztályvezető főorvos mutatta be a vendégeknek az új családi szobát és a szülőszobát.

Daróczi Erzsébet

Mint elhangzott, az osztályon évente több mint hatszáz szülés történik, és a most kapott négy új szülőággyal, a babafigyelőkkel, valamint a szülészeten kialakított egyszemélyes alternatív szülőszobával sokkal komfortosabbá vált a családok számára ez a meghitt pillanat, a gyermek érkezése. Az osztályon berendeztek egy családi szobát is, ahol az édesapa napi huszonnégy órában együtt lehet gyermekével.

Dr. Suba László, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) regionális igazgatója elmondta, a kormány kiemelten foglalkozik a családokkal, sokféleképpen támogatja őket. Ennek része a tízmilliárd forintból megvalósuló családbarát szülészetek kialakítása, hiszen a szülés élménye mind az anya, mind a gyermek számára meghatározó. Ezen a pályázaton nyerte el első körben az ötvenötmillió forintos támogatást a karcagi kórház, és az újabb pályázaton húszmilliót kapnak még eszközfejlesztésre.

Karsai Zoltán és felesége, Erika újszülött gyermekükkel, Emmával
Fotó: Daróczi Erzsébet

Az önkormányzat nevében Sári Kovács Szilvia alpolgármester, a kórház vezetése nevében Nagyné László Erzsébet főigazgató köszönte meg a pályázaton nyert támogatást. F. Kovács Sándor és dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselők elismeréssel szóltak a kórházban folyó magas szintű gyógyító munkáról, illetve arról az évekkel ezelőtt megkezdett modernizálásról és a betegek komfortérzetét segítő beruházásokról, melyek egyik eleme a most átadott családbarát szülészet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában