RÁKÓCZIFALVA

2018.06.28. 10:39

Felavatták a különleges Szent Flórián-szobrot Rákóczifalván (galéria)

Új köztéri szoborral gazdagodott a város: tegnap adták át ünnepélyes keretek között a tűzoltók védőszentjét, Szent Flóriánt ábrázoló, fából faragott alkotást.

Kovács Berta

A Szalai Norbert népi iparművész faragta 2,6 méter magas, tölgyfából készült szobor a római katolikus templom kertjében kapott helyet.

– Szent Flórián legendája örök érvényű, és számomra legfontosabb üzenete a bajtársiasság, az összetartozás – emelte ki átadóbeszédében dr. Hoffmann Imre helyettes államtitkár, akinek voltaképp köszönhető, hogy Rákóczifalva szoborparkja ezen alkotással gyarapodhatott.

A szobrot dr. Beer Miklós, váci megyés püspök áldotta meg és Timár Vince, a Szent Flórián Tűzoltóság Múltjáért Alapítvány kuratóriumi elnöke méltatta.

Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő és dr. Hoffmann Imre helyettes államtitkár leplezte le az alkotást. Milosits Dániel verset mondott a rendezvényen . Átadták a templomkertben a közfoglalkoztatási mintaprogramban kialakított közjóléti-rekreációs gyógy- és dísznövénykertet is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában