Elismerés

2019.11.21. 14:00

Gyerekbarát Település címet kapott Jászboldogháza

Jászboldogháza önkormányzata 2019-ben elnyerte az UNICEF Gyerekbarát Település díját és a címmel együtt járó kétmillió forintos támogatást.

Illés Anita

Az elismerést Szűcs Lajos, a község polgármestere szerdán az UNICEF Gyermekek Világnapja alkalmából szervezett rendezvényén vette át Budapesten az Akvárium Klubban. A szervezet Gyerekbarát Település programja idén harminc éves, mely az ENSZ Gyermekjogi Egyezményén alapul.

A cím elnyerésére pályázatot készített az önkormányzat, melyben részletesen bemutatták az elmúlt két évtizedben a gyermekek érdekében végzett közösségi tevékenységüket. – Az önkormányzat az oktatási és nevelési intézményekkel, a civil szervezetekkel, valamint a szülőkkel együttműködve segíti, hogy minél jobb körülmények között éljenek a helyi gyerekek. Ebben két civil szervezetnek, a Boldogházi Gyermekekért Alapítványnak és a Jászboldogháza Ifjúságáért Közhasznú Egyesületnek kiemelt szerepe van – mondta Szűcs Lajos, polgármester.

Hozzátette: a címmel együtt járó kétmillió forintot a gyermekekre fordítják. Az óvodával és az iskolával egyeztetve a támogatásból olyan közösségi teret alakítanak ki, ami a helyi fiatalokat szolgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában