TISZALIGETI STRAND

2017.09.08. 14:45

Hárommilliárd helyett ötmilliárd lehet a strand fejlesztési költsége

Szolnok egyik legfontosabb tervezett beruházásáról, a tiszaligeti strand fejlesztéséről tartott szerdán sajtótájékoztatót Molnár Iván, a FIDESZ-KDNP szolnoki frakcióvezetője.

Elmondta, hogy a Modern városok program keretében végre lehetőség nyílik egy komolyabb fürdőfelújításra.

A beruházást – az előzetes megkeresések alapján – a kormány 100 százalékban támogatja, az előkészítő műveletek lebonyolítására tavaly 80 millió forintot ítélt meg.

Ebből már elkészültek az engedélyezési tervek, és jogerős építési engedély is van. Az augusztus végi rendkívüli testületi ülés egyik témája is a fürdőfejlesztés volt, ahol egy költségtervet is bemutattak a képviselőknek.

A fejlesztés tervezett költsége eredetileg hárommilliárd forint volt, ami idővel megközelítőleg ötmilliárdra emelkedett,

ezért mindenképpen szükséges volt önkormányzati döntéssel megerősíteni a folytatást, az emelkedett költségekkel együtt.

Elhangzott: a kisebb összeg csak az élménymedencék építésére vonatkozott, a magasabb a régi strand felújítására is.

– A közgyűlésen Radócz Zoltán, az MSZP elnöke nem értett egyet a beruházással, és mindent elkövetett szavazatával, hogy a fejlesztést ellehetetlenítse – idézte fel a közgyűlés történéseit a frakcióvezető, hozzátéve, ennek ellenére sikerült elfogadni a fürdőfejlesztés programját.

Radócz Zoltán megkeresésünkre elmondta: minden eddigi alkalommal elfogadták a fürdőfejlesztés javaslatát. Hangsúlyozta, hogy

a szóban forgó közgyűlésen az üzemeltetési koncepció volt a téma, nem pedig maga a beruházás.

– Azt nem értettük, hogy a kivitelezésre szánt hárommilliárd forint hogyan emelkedhet majd’ öt és fél milliárdra, miből tevődik össze a különbözet. A másik problémánk az évi 600 millió forintos üzemeltetési költség, melyet a városnak kell finanszíroznia.

– Optimális esetben 300 millió forint az éves veszteség, 2700 forintos jegyárak mellett.

A beruházás tehát nem kevés kockázatot rejt magában.

– Az üzemeltetési koncepció hirtelen készült el, és nem alkalmas arra, hogy elfogadjuk. Ráadásul arról tényleges kormánydöntés sincsen, hogy az állam valóban támogatná a beruházást.

Joó Zsuzsa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!