JÁSZFÉNYSZARU

2019.03.05. 15:20

Informatikai képzésekkel segítették az idősebbeket

A Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság a digitális jólét program keretében hirdette meg tavaly Korhatártalan akadémia címmel hagyományos és innovatív programjait, melyek ebben az évben június 30-ig folytatódnak.

Illés Anita

Gyakorlati ismereteket szereztek a képzésen.

Forrás: Beküldött fotó

A program „Digit” modulja keretében informatikai képzést hirdettek főként az idősödő korosztálynak és nőknek, akik a digitális képzéshez nem, vagy kevéssé fértek hozzá.

Kovács Béláné Pető Magdolna, a Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság elnöke tájékoztatott, hogy az eddig lebonyolított tíz képzésre összesen százharmincketten jelentkeztek, a tanfolyam elvégzéséről igazolást, tanúsítványt százhuszonegyen kaptak.

Gyakorlati ismereteket szereztek a képzésen.
Fotó: Beküldött fotó

A résztvevők olyan gyakorlati ismereteket szereztek, melyek segítségével a digitális kapcsolattartást, az e-ügyintézést életvitelszerűen tudják alkalmazni. Ezzel erősítették társadalmi-gazdasági aktivitásukat, a kommunikációs technológiához való hozzáférést.

A tájékoztatóból megtudhattuk azt is, hogy a képzést elvégzők átlagéletkora hatvankét év, többsége (hetvenhat százalék) pedig nő volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában