vélemény

2019.04.26. 14:45

Járj a saját utadon

Olimpiai bajnoknak lenni nagy dicsőség. Minden sportoló más úton jut el a dobogó tetejére. Kitartásban, szorgalomban és győzni akarásban viszont mindannyian megegyeznek. Különleges a világlátásuk, az életük minden területét a sport kihívásai, sikerei és kudarcai szövik át.

P. Pusztai Nóra

A Verseghy könyvtárban két „halhatatlan” magyar sportolóval találkozhattam a minap, erről cikkünkben is olvashatnak. Hihetetlen élmény volt olimpiai aranyérmeiket a kezemben tartani és végiggondolni, hogy mennyi munka, verejték és könny árán érték el céljukat. Minden olimpikon másként ítéli meg eme fontos alkalom jelentőségét.

Nagy Tímea például elsősorban anyaként és csak másodsorban sportolóként tekint magára. Bár még visszavonulása után is mindennap edz, az életében a legnagyobb örömöt mégis gyermekei születése jelentette.

Ellentétben mondjuk dr. Hegedűs Csabával, akinek gyerekkori vágya teljesült az olimpiai arany megszerzésével, ő egy „ízig-vérig” sportoló, akit egész pályafutása során az eredmény hajtott.

A sikerek alapja, hogy az álmokat nem szabad lekicsinyelni, hagyni kell szárnyalni a képzeletet, ezáltal lehetőséget biztosítva a fiatal generációnak, hogy valóra válthassák elképzeléseiket.

A vívópáston a pengék csattogása, a lőtéren a fegyverek durranása, a tatamin a cselgáncsozók kiáltásai mind-mind a felkészülés hangjai. A Tiszán kajakozó lányok és fiúk feszített edzéstempója fejlődésük alapját adja. És, ha nem sportban tehetséges a gyermek?

Csak az számít, hogy legyen az életének egy olyan területe, amihez kiemelt figyelemmel fordul, amiben a legjobb lehet. Az eredményesség érzésére ugyanis mindenkinek szüksége van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában