SZOLNOK MEGYE

2018.08.10. 09:30

Kánikula: több baleset is történt a figyelmetlenül közlekedők miatt

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság óvatosságra figyelmezteti a közlekedőket.

Forrás: police.hu

Napok óta tart a hőség Jász-Nagykun-Szolnok megyében is. Talán a magas hőmérséklet is közrejátszik, hogy az elmúlt napokban több balesetben is érintettek voltak a figyelmetlenül közlekedő gyalogosok és kerékpárosok.

Számolni kell azzal, hogy a mostani időjárási körülmények miatt a járművezetők figyelme csökkenhet. Kérik a gyalogosokat, hogy legyenek fokozottan óvatosak és semmiképp se keljenek át szabálytalanul az úttesten.

Fotó: police.hu

A kerékpárosok lehetőség szerint a kerékpárúton közlekedjenek, odafigyelve a jobbra tartás szabályaira. Fontos, hogy útkereszteződéshez érve – még ha elsőbbségük is van – lassítsanak, nézzenek körül.

A balesetek megelőzése érdekében kérik a járművezetőket, hogy ebben a forróságban már rövidebb út esetén is vigyenek magukkal megfelelő mennyiségű hűtött vizet, hosszabb utazásnál pedig többször álljanak meg pihenni, mozgassák át izmaikat.

A mobiltelefont lehetőleg még kihangosítóval se használják, hiszen ilyen hőségben egyébként is fáradékonyabbak vagyunk és könnyebben elterelődik a figyelem. A biztonsági övet minden alkalommal, közvetlenül az indulás előtt kapcsolják be, akkor is, ha csak néhány métert vezetnek.

A balesetek nagyobb része általában lakott területen belül következik be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában