Galériával

2019.12.23. 16:30

Karácsonyi szomszédolást rendeztek Nagykörűben

„Szép karácsonyt szomszédok!” – eképpen invitálták Nagykörűbe a közelről és távolabbról érkezőket az elmúlt hétvégén. Az adventi esemény célja volt, hogy a résztvevők beszélgetéssel, szórakozással, együtt készüljenek, hangolódjanak a szeretet ünnepére.

Rimóczi Ágnes

Fotó: Rimóczi Ágnes

Hurka, kolbász, gulyás, fánk, palacsinta, meleg tea, forralt bor... Ezek és más hasonló finomságok kerültek asztalokra a falu Ökoturisztikai Látogatóközpontjának udvarán a hétvégi aranyszombaton.

A hangulatos gasztronómiai rendezvényen az ünnep jegyében adományokat is gyűjtöttek. A programszervező Nagykörűi Közösség Építők Egyesület elképzelése megvalósult, a több mint félezer vendég jó hangulatban, finom ételek és italok készítésével és természetesen azok elfogyasztásával közeledett a karácsonyhoz.

Akadtak, akik „versenybe küldték” kezeik közül kikerülő finomságaikat. A főzőversenyre benevező csapatok összemérhették gasztronómiai tudásukat hurka-kolbásztöltésben, fánksütésben és forralt bor készítésben. A szászbereki, kőteleki, tiszasülyi és helyi csapatok közül végül tulajdonképpen mindenki győztesen került ki, hiszen ételeikből és italaikból egy morzsányi, s egy csepp sem maradt, a jó kedvű közönség jóízűen elfogyasztotta azokat.

Többféle ízesítésű hurka és kolbász, bográcsgulyás, előtte étvágygerjesztőként jóféle házi pálinka, desszertként fánk, palacsinta, végül ízlés szerint forró tea és forralt bor szerepeltek a képzeletbeli étlapon. Aki bírta, végigkóstolta a repertoárt, közben nézelődhetett vagy éppen vásárolhatott a helyi termékeket felvonultató, hangulatos kézműves vásáron, de akár íjászkodhatott is.

Ünnepi dalokkal kedveskedett a jelenlévőknek a helyi énekkar, a gyerekeket pedig kézműves-foglalkozások várták. Az időjárás délután már nem volt kegyes a rendezvényhez, ám az eleredő eső sem szélesztette szét a szomszédokat, akik későig hangolódtak az ünnepre. A rendezvény tehát sikeres volt, ahogy a nap folyamán zajló adománygyűjtés is. Az összegyűlt több mint 145 ezer forintot a helyi Cseresznyevirág óvoda, valamint a Kőteleki Önkéntes Tűzoltó Egyesület között osztja majd szét a Nagykörűi Közösség Építők Egyesület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában