ABONY

2018.06.24. 09:30

Levendulaművelésben is segít a lelkes helyi közmunkáscsapat Abonyban

Csodás kép fogadja a nyáron a belváros több pontján elhaladókat. Az új látvány főként a helyi közfoglalkoztatottak érdeme.

Hartai Gergely

A kiültetett növényeket Feketéné Farkas Ildikó mutatta meg

Fotó: Hartai Gergely

– Köztereinkre telepített valamennyi virág helyi. ­Növényeinket pedig saját fóliasátrainkban termesztjük… – büszkélkedett Feketéné­ ­Farkas Ildikó. A munkások feladatait irányító kertészmérnök úgy véli, maradandó­ értéket teremtenek kollégái.

– Nálunk közel száz fő dolgozik­ ilyen formában. Segítségükkel pedig sokat szépül a város – tekintett a Abony főterének virágaira. – Persze, nem csupán a városszépítés ilyenkor a fő feladatunk. A helyi vendéglő­ mögött található egy levendulaföld, ott is sok munka vár ránk. Az aratás ugyanis a ­napokban kezdődik… – taglalta.

Miközben a városháza ­melletti zöldterület is új köntösbe öltözött.

A kiültetett növényeket Feketéné Farkas Ildikó mutatta meg
Fotó: Hartai Gergely

– Tarajos celóziát ültetünk éppen, de petúniát is kihelyeztünk­ már a város más részeire – vette át a szót Rimóczy­ Béláné. Mint mondta, reggel óta negyedmagával végzi munkáját. És örül annak, jó hangulatú csapattal dolgozhat a környezet szépí­tésén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában