tiszasas

2018.12.13. 12:45

Nem pályázhatnak térfigyelőre, mert „túl jó” a közbiztonság

Egyetlen egy térfigyelő kamera nincsen a településen, és sajnos úgy tűnik, egy ideig nem is lesz – mondta Gyói Gábor, a település polgármestere.

Joó Zsuzsa

Hozzátette, ennek az az oka, hogy egy komolyabb éjjellátó, esetleg rendszámfelismerő funkcióval is bíró készülék milliós tétel, ezt az önkormányzat nem tudja megfizetni önerőből.

Pályázni viszont nem tud a készülékek beszerzésére a falu, ugyanis „túl jó” a közbiztonsága. Hozzáteszi: ez valóban így van, panaszra egyelőre semmi oka nincsen Tiszasasnak: az elmúlt években bűncselekmény nem történt a kisközségben kolbász- és gázolajlopáson, valamint verekedésen kívül.

– Azt mégsem írhatom le egy pályázatba, hogy azért szeretnénk térfigyelőt, mert a szomszéd faluban rossz a bűnügyi statisztika, és nem szeretném, hogy nálunk is az legyen – magyarázza a polgármester.

A településvezető abban is bízik, hogy az M44-es út megépítése után sem változik a helyzet. Reménykedik ugyanakkor abban, hogy komoly gazdaságélénkítő hatása lesz a gyorsforgalmi útnak Tiszasast érintően is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában