ELISMERÉS

2018.11.17. 12:20

Nemzetközi sikert ért el fotójával a kisúji képzőművész

Az Év Esküvői Fotósa pályázaton Páros kreatív kategória 4. helyezését vehette át a Közép-Európai Esküvő Kiállításon a napokban Losonczi József Márk, kisújszállási képzőművész, fotográfus, aki számára a fotózás egy szerelem.

Daróczi Erzsébet

Losonczi József Márk a díjazott fotóval 

Fotó: Daróczi Erzsébet

Az esküvői képein is megjelenik sajátos képzőművészi látásmódja.

– A társaimmal három éve kezdtem el az esküvői fotózást, ahol a kreatív fotózás a kedvencem – mondja Losonczi József Márk. – Itt meg lehet mutatni ki mennyire felkészült, ki mennyire tud alkotni, szárnyalni. Persze csak akkor, ha ebben az ifjú pár is társ, és elfogadja, amit én elképzelek róluk. Igyekszem a hobbijukat vagy munkájukat, egyéni tevékenységüket is mindig belevinni, egyénre szabni a képeken.

Így volt ez a pályázatra beadott képpel is. A díjazott fotón lévő fiatalok egy kisújszállási néptáncos pár tagjai, Tatár Peti és Nagy Ági. Amikor megbeszéltük velük a fotózást, már tudtam, szeretnék egy olyan képet, ami az ő életük, azaz a tánc sajátos módon jelenik meg.

Losonczi József Márk a díjazott fotóval
Fotó: Daróczi Erzsébet

– Szeretem ezt a képet, ami egyébként a fiatalokkal folytatott megbeszélésen 10 másodperc alatt állt bennem össze, s onnantól már csak azon gondolkodtam, hogyan tudom ezt megvalósítani. Amikor a kép elkészült, éreztem, ezzel pályáznom kell a nemzetközi zsűrihez. S ők is értékelték ezt a sajátos látásmódot, aminek nagyon örültem társaimmal együtt, hiszen több száz kép közül a negyedik legjobbat elkészíteni hatalmas szakmai eredmény – árulja el Losonczi József Márk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában