A MEGYE 7 CSODÁJA

2019.08.12. 15:54

Páratlan állat- és növényvilág fedezhető fel a cibaki holtágnál

Olvasóink augusztus 8. és augusztus 30. között szavazhatják meg Jász-Nagykun-Szolnok megye hét legszebb természeti csodáját. A kitöltött szelvényt ügyfélszolgálatunkon személyesen, vagy postai úton is eljuttathatják szerkesztőségünkbe.

P. Pusztai Nóra

Olvasónk által a versenyre benevezett fotó.

Forrás: Beküldött fotó

Az Új Néplap szavazói között kisorsolunk egy darab, két személyre és két éjszakára szóló wellnesspihenést a Hotel Caramellbe.

Online játékunkat ide kattintva találhatják meg, az internetes szavazók között a megyéket összevonva kisorsolunk egy darab, 200 ezer forint értékű utazási utalványt.

A közel tizenhét kilométerével a leghosszabb mentett oldali Tisza-holtág a Cibakháza melletti. Nyáron a kellemes séták, sátorozások, míg télen korcsolya és hokimeccsek helyszíne.

– A holtág igazi vadvíz. A nagyrévi oldalon nagyobb, a cibaki oldalon kisebb számban találhatók nyaralók. A többségében önkormányzati fenntartású területet a kikapcsolódni vágyók bátran használhatják – magyarázta Hegyes Zoltán, Cibakháza polgármestere.

Olvasónk által a versenyre benevezett kép.
Fotó: Beküldött fotó

Fiatalok és idősebbek is szívesen látogatnak a vízpartra, a természet közelségét választva, kiszabadulva a mindennapok mókuskerekéből. A holtág változatos madárvilága páratlan, közel százhatvan fészkes kócsagtelep található a partján, de a kedvelt horgászvíz is, melyet sokféle halfaj színesít. A rendszeres telepítések során ügyelnek az egyensúlyra.

A környék legnagyobb természeti értéke felé nagy figyelemmel fordul az önkormányzat. A jelenlegi fejlesztések során felújítják a strandot és egy szabadidőközpont jellegű területet is átadnak idén, vízi sétánnyal és csónakázási lehetőséggel – fűzte hozzá a község vezetője.

– A közeljövőben a vízminőségi problémákra keresünk megoldást, ugyanis elég iszapos a víz, melynek tisztaságát kotrással és a folyamatos átöblítés biztosításával lehetne megoldani. Többféle koncepciót dolgoztunk ki a néhány tízmilliós tételtől a milliárd fölöttiig, a sikeres pályázattól függ, hogy melyiket tudjuk megvalósítani – mondta Hegyes Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában