Szigorúbban ellenőrzik a kijárási korlátozást Szolnokon

Nem vezetnek be szigorúbb intézkedéseket az állami előírásoknál a közterületi jelenlétet illetően Szolnokon – tájékoztatott közleményében Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere.

A polgármester ugyanakkor péntektől Szolnok közterületein a kijárási korlátozás szigorúbb ellenőrzését rendelte el. A rendőrség, a honvédség, a közterület-felügyelet és a polgárőrség eddigieknél gyakoribban ellenőrzésére kell számítani. A járőrszolgálatok folyamatosan figyelik a játszóterek, parkok, köztéri sportpályák, dohányboltok környékét is, s felhívják az ott tartózkodók figyelmét a kijárási korlátozás szabályaira, valamint a vírusjárvány veszélyeire.

Szombaton a megerősített járőrszolgálatok az üzletek környékét kiemelten ellenőrzik. Szalay Ferenc megkér mindenkit, hogy a megfelelő idősávban (9-tól 12 óráig a 65 éves felüliek mehetnek csak be) családonként csak egy személy menjen el bevásárolni. A nagyobb üzletek bejáratainál az önkormányzat összesen ötezer maszkot oszt ki, ezzel segítve a lakosság egészségének védelmét.

A polgármester nyomatékosan kéri a lakosságot, hogy viseljék a maszkokat, ha nyilvános helyre mennek emberek közé, illetve arra is, hogy vegyék komolyan a járványügyi előírásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában