Tiszasüly

2018.12.15. 12:40

Takarékosabb lett a tiszasülyi napközi otthon

A közelmúltban adták át a felújított idősek napközi otthonát, az érintettek azóta már javában használják az épületet.

Kovács Berta

Az önkormányzati tulajdonú, de a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása által működtetett Tiszasüly Szociális Szolgáltató Központ energetikai fejlesztését több mint 38 millió forint TOP-os pályázati pénzből valósította meg az önkormányzat.

Az 1980-ban felhúzott épületre igencsak ráfért már a renoválás, mivel több mint tizenöt évig nem végeztek rajta felújítási munkálatokat.

A beruházás során elvégezték az épület külső, határoló szerkezeteinek korszerűsítését, beleértve az épület teljes homlokzati szigetelését, födémszigetelését, valamint a külső nyílászárók korszerűsítését.

A korábbi, rossz hatásfokkal működő gázkazánt korszerű kondenzációs kazánra cserélték, a hőleadókkal együtt, elvégezték az épületgépészeti korszerűsítést is, intelligens vezérlés beépítésével.

A tetőre napelemes rendszert telepítettek, ami további energiamegtakarítást eredményez. Megtörtént az épület akadálymentesítése is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában