Több kunsági iskolavezető is közleményt adott ki

Március 14-én intézményvezetői közleményeket adtak ki a kunsági oktatási intézmények vezetői is.

Daróczi Erzsébet

– Szentesiné Nánási Tünde, a Karcagi Arany János Általános Iskola intézményvezetője ezt írta: a péntek esti miniszterelnöki bejelentés kapcsán a Karcagi Arany János Általános Iskola fenntartója a Karcagi Tankerületi Központ illetve az iskola nevelőtestülete a hétfői napon konzultál. Március 16-tól, hétfőtől a gyerekek ne jöjjenek iskolába. A Magyar Közlönyben megjelenő határozatokat, jogszabályokat figyelembe véve alakítjuk ki a digitális távoktatás rendjét, melyről minden érintettet tájékoztatni fogunk. Kérem a kedves Szülőket, Tanulókat őrizzék meg nyugalmukat. Igyekszünk a kialakult helyzetet a lehető legnagyobb körültekintéssel kezelni. Kérem figyeljék a facebookon, honlapon, Kréta felületen kiadott intézményvezetői közleményeket intézményünk tekintetében.

– Kedves illéssys diákok, szülők, kollégák és munkatársak – kezdte közleményét Toldi Attila, a kisújszállási Illéssy Sándor Baptista Középiskola igazgatója. A miniszterelnök bejelentése kapcsán szombaton összeül az intézmény vezetősége, konzultálva a fenntartóval is a további teendőkről. A tényleges tennivalóink a Magyar Közlönyből fognak kiderülni, ugyanis a hivatalos és betartandó jogszabályok ott jelennek meg. Kérem mindenki türelmét, s óvok mindenkit a valótlan hírek terjesztésétől. Iskolánk szakképző intézmény, ahol a gazdaság szereplői, a gyakorlati képzőhelyek is részt vesznek több osztályunk esetében a gyakorlati képzésben. Nem látjuk még pontosan a helyzet kezelését, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy gyors és pontos tájékoztatást adhassunk.

– A Karcagi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola fenntartója a Karcagi Tankerületi Központ illetve az intézmény nevelőtestülete a hétfői napon konzultál. A Magyar Közlönyben megjelenő határozatokat, jogszabályokat figyelembe véve alakítjuk ki a digitális távoktatás rendjét, melyről minden érintettet tájékoztatni fogunk. Valamennyi Tisztelt Szülő és Tanítvány higgadtságát kérem szépen. A kialakult helyzetet a lehető legnagyobb körültekintéssel kezeljük – írta közleményében Plósz Csilla Margit intézményvezető.

– Gulyás Ferencné, a karcagi Madarász Imre Egyesített Óvoda intézményvezetője az alábbiakat írta közleményében: Kedves Szülők! Kedves Kollégáim! A péntek esti miniszterelnöki bejelentés az óvodák működési rendjének változását nem érintette. A kormányrendeletek a hétvégén fognak megjelenni. Amennyiben az óvodáink működésével kapcsolatosan bármi változás lesz, azonnal értesíteni fogjuk Önöket, Benneteket. Fordítsunk figyelmet a megelőzésre. Vigyázzanak magukra, családjukra! Vigyázzatok magatokra!

– Kedves Osztályfőnökök! Kérjük, hogy az osztályotokba járó tanulók részére a következő információkat továbbítsátok: 2020. március 16-tól bizonytalan ideig az iskolában történő oktatás szünetel. Helyette a tananyagok elsajátítására és számonkérésére digitális formában lesz lehetőség. A kollégista tanulóknak fel kell hívni a figyelmét, hogy már vasárnap (március 15) se érkezzenek vissza. A jövő hét folyamán, a keddi napon (március 17) lehetőséget biztosítunk, hogy a kollégiumi tanulók a személyes tárgyaikért (ágynemű, ruha, tankönyvek, tisztálkodási eszközök) bejöhessenek és elvigyék. A kollégiumi étkeztetés és ellátás szünetelni fog, ezért erre az időszakra nem kell térítési díjat fizetni! Ezért az osztályfőnökök a felelősek, hogy ez az információ eljusson a tanulókhoz! Kedves Kollégák! Tájékoztatásul közlöm, hogy március 16-tól új oktatási munkarend kialakítása szükséges, ezért reggel 8:00-kor tantestületi értekezletet tartunk. Mindenki megjelenésére haladéktalanul számítunk – írta a Kenderesi Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium Facebook oldalán Virág Dóra igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában