Változott a terv: szabadságra küldik a dolgozókat Cserkeszőlőn

Ahogy azt korábban már megírtuk, vasárnapi közleményében tudatta Varga Attila polgármester, hogy bezár a Cserkeszőlői Gyógy- és Strandfürdő. Akkor elbocsátásokról is szót ejtett.

P. Pusztai Nóra

Az elmúlt napokban újratervezték a helyzetet, mérlegelve a rendelkezésre álló információkat, újabb döntés született. Kedden este a település közösségi oldalán közzétett nyilatkozatában a településvezető kiemelte, hogy jelenleg nem bocsátanak el dolgozókat, hanem engedélyezte, hogy május 31-ig kivehessék az esedékes szabadságokat, majd a munkavállalók kérhetnek fizetés nélküli szabadságot is.

A település vezetője reméli, hogy a kormány addigra felállítja a munkavédelmi alapot, amelyből finanszírozni tudják a fizetéseket, és nem lesz szükség a fizetés nélküli szabadságokra.

Arra viszont felhívta a figyelmet, hogy továbbra is elsősorban a cserkeszőlői lakosok és a település érdekeit tartja szem előtt.

Az önkormányzati területek és intézmények őrzésébe a helyi polgárőr szolgálatot is bevonják. Működik egy állandóan hívható szám (06-70/367-1786) is a faluban, melyet a segítségre szorulóknak tartanak fenn. A polgármester arra kéri a telefonálókat, hogy munkaidőn kívül csak sürgős és halaszthatatlan esetben hívják a megadott számot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában