Tiszaföldvár/Újpest

2019.10.13. 19:00

Vizes tesztpályán is bizonyíthattak a polgárőrök

Jól szerepeltek megyénk polgárőrei a közelmúltban rendezett XV. Ludrovszky Gyula Országos Polgárőr Közlekedésbiztonsági Versenyen.

P. Pusztai Nóra

A tiszaburai Berényi Mihály és a tiszaföldvári Kecse László egyéniben és csapatban is képviselték a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgárőr Szövetséget.

– A Magyar Autóklub újpesti közlekedéstechnikai bázisán a tizenkilenc megye és a főváros, összesen harmincnyolc versenyzője kétféle elméleti tesztlapon adott számot tudásáról – tudtuk meg Kecse Lászlótól, a Tiszaföldvári Polgárőr Egyesület elnökétől. A KRESZ-tudás mellett egyéb polgárőrismeretekre vonatkozó kérdésekre is felelniük kellett a megméretés indulóinak.

– A gyakorlati feladat is összetett volt. A rendőrség munkatársai által kiépített rutin- és vizes pályán haladtunk végig a kijelölt útvonalon, majd időre kellett megoldani egy, a munkánkhoz kapcsolódó szituációs feladatot – mesélt a részletekről a polgárőr, majd hozzátette, hogy az utolsó feladat egy virtuális vezetéstechnikai számítógépes szimuláció volt. A versenyen elért pontszámok alapján a tiszaföldvári polgárőr kilencedik helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában