Kultúra

2017.04.20. 15:30

Korszerű technikával várják a túrkevei moziszerető közönséget

Többéves szünet után újraindult a mozi Túrkevén, a Korda Sándor Filmszínházban. A filmkedvelők olyan közönségsikernek számító filmeket is láthattak már az elmúlt napokban, mint például a Kincsem vagy A szépség és szörnyeteg.

Sz. Zs.

Az üzemeltető cég filozófiája, hogy elsősorban olyan városokat keresnek meg, amelyek távol esnek a mozis multiplexektől, így Túrkevén kívül többek között Derecskén, Hajdúszoboszlón, Püspökladányban és Tiszakécskén is van már működő egységük.

[caption id="" align="alignleft" width="640"] Jó hír, hogy ismét működik a mozi Túrkevén | Fotó: Mészáros János
[/caption]

Mivel jelenleg az épület csak fűtési szezonon kívül használható, egyelőre csupán októberig biztosított a működés. Noha 2010-ben sikerült az épület romlását megállítani – akkor külső és belső felújítás, tetőfelújítás és a villamos hálózat javítása is megtörtént –, és azóta is végeznek rajta kisebb-nagyobb javításokat, az épület állapota sajnos olyannyira leromlott, hogy csak egy komplex, nagy beruházás keretében lehetne a mai kor igényeire szabva felújítani.

Technikai okokból egyelőre csak keddi napokon lesz vetítés, ez azonban a jövőben – ha az igények ezt alátámasztják – még tovább bővülhet. A filmeket digitális vetítőről mutatják be, amihez Dolby hangprocesszort és aktív 3D rendszert is használnak, így valóban korszerű technikával várják a túrkevei moziszerető közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!