VIDEÓ+GALÉRIA

2019.03.22. 11:25

Czupp Pál ötven alkotását mutatják be Tiszafüreden

A füredi Városi Könyvtár és Információs Központban nyílt meg Czupp Pál fafaragó népi iparművész kiállítása. Ötven alkotásán keresztül enged betekintést saját világába a művész.

Ujvári László

A könyvtár igazgatója, Prinyi Tünde köszöntője után, Vargáné Balogh Irén alpolgármester nyitotta meg a tárlatot.

– Olyan munkákat láthatunk, melyekben benne vannak a magyar kultúra szerteágazó, mégis egységes jegyei. Czupp Pál munkái az élő természetből táplálkoznak – vélekedett. Meglátása szerint, a művész tökélyre vitte az önkifejezés ezen módját.

A méltatásban elhangzott, hogy faragásait eddig hazánk negyvenöt településén ismerhette meg a közönség. Budapesttől Szegedig és Keszthelytől Bárándig. Faragásai megtalálhatók a világ huszonegy országának több mint száz városában, elsősorban magánszemélyek tulajdonában. Tiszafüreden második alkalommal csodálhatták meg a munkáit.

A megnyitón Kiss Jázmin Virág mondott verset, majd az alkotó jó barátja Percze Miklós kapott szót. Néhány saját versével és dalával köszöntötte a népi iparművészt. A kiállítás április végéig látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában