videóval és galériával

2019.02.10. 11:31

Városi disznótort tartottak a szolnoki Hild téren

A „disznóságoknál” hosszú sor állt, de a sütiknél is várakozni kellett egy kicsit, a legtöbben a friss, házi finom falatok miatt látogattak ki a Hild térre vasárnap.

Szoljon.hu

Fotó: Fodor Orsolya

Igazi disznótoros hangulat és persze a vele járó finomságok várták a szolnoki Hild térre látogatókat vasárnap délelőtt és kora délután. A hideg téli levegő megtelt a gőzölgő pecsenye illatával, aki csak elsétált mellette, muszáj volt megkóstolnia, nem is beszélve a töltött káposztáról. De az édesszájúak sem csalódtak a felhozatalban, házi rétesek, kalácsok, egyéb sütemények is sorakoztak az asztalokon.

A friss finomságokon kívül különböző kézműves termékeket is kínáltak a téren a megye őstermelői: házi lekvárokat, szörpöket, mézet, őrölt paprikát, homoktövis préslét és még sok-sok házi csodaát. A kézzel készített művészi alkotások sem maradtak el, fonott kosarak, kézműves szappanok, ékszerek ugyanúgy helyet kaptak az asztalokon.

De mutatjuk is, mi mindent láttunk:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!