Ladik

2012.06.26. 08:32

Bikalon bizonyítottak a Bogírók

Ladikba ültünk... A Lapot a diákoknak elnevezésű médiavetélkedő megyei nyerteseként mi képviselhettük az Új Néplapot a bikali döntőn. Felejthetetlen élményekkel gazdagodtunk...

Bogírók

Bogírók

Nagy izgalommal vártuk a három napos, fantasztikusnak ígérkező versenyt. Fárasztó, döcögésmentesnek nem mondható, de azért nagyon élménydús és emlékezetes, négy órás buszozás után megérkeztünk az élménybirtokra. Felhőszakadás közepette csodáltuk a helyszínt.
Beléptünk a Puchner Kastélyszálló recepciójára, ahol Mátyás király fogadott bennünket és mindenkit. A hosszú asztalon megláttuk a „Bogírók” feliratú papírlapot hat bögrével, tornazsákokkal és a bordó egyenpólóinkkal körülvéve. Egy halom újságpapírt nyomtak a kezünkbe, mondván, hogy „Olvass, memorizálj!”

Mi, lányok a vendégházakban kaptunk szállást, az egyetlen fiú a kastélyszállóban foglalhatta el a helyét. Kétágyas szobába került, így jött a találgatás: vajon ki lesz vele? Végül kiderült, hogy egyedül alszik, aminek bevallotta, nagyon örült. Mi, lányok meg rigyeltük. Lepakoltunk, aztán mentünk vacsorázni a lovagterembe, ahol még egy adag újság várt ránk.

Az egész estét „áttanultuk”, pókerpartykkal megszakítva. Reggel aztán óriási pácban voltunk, mert kissé elaludtunk. Egy szem fiúnk, dobbal ébresztett bennünket. Minden reggel (mert valaki mindig elaludt) kilométereket futva jutottunk a reggeliig, a félméteres küszöböt átlépve bőségesen megrakott svédasztal várt bennünket. Azt sem tudtuk, mit szedjünk. Ettünk-ittunk.

Szaladtunk vissza a szobába, mert megtudtuk, hogy elsőként mi mutatkozunk majd be (otthoni feladatként egy bemutatkozót kellett összeállítani, amit az összes csapat és a zsűri előtt kellett előadnunk). Nagyon magabiztosak voltunk, sajnos azonban be kellett látnunk, ez bizonyult a leggyengébb pontunknak. A bemutatkozásokat feladatok szakították meg, műfajfelismerés,memorizálás, kiadói ismeretek, csoportosítás, szövegértés, behelyettesítés. A versenyt egy kicsit el tudtuk feledni, amikor reneszánszkori szórakoztató programként bagoly, sólyom, sas repkedett a fejünk fölött. Volt, aki nagyon félt a madaraktól. Ezek után lovagok küzdöttek meg egymással, a viadal után mindenkit apróddá avattak. Nyolcvanötször hallgattuk meg: „Mátyás király nevében apródommá fogadlak.”

A bikali országos döntő ideje alatt természetesen új barátokat is szereztünk, akikkel este felfedeztük a birtok területét. Későn feküdtünk le, ezért másnap reggel bevalljuk, nagy erőfeszítésünkbe került a Paksi Atomerőmű interaktív bemutatóját végignézni — pedig érdekes volt. Mindebben persze annak is szerepe volt, hogy nagyon izgatottak voltunk: vártuk az eredményhirdetést. De még várnunk kellett, mert előtte a Ladik versenyzőiről csoportos képeket készítettek a fotósok. Mi meg pózoltunk...
Elkezdődött a várva várt eredményhirdetés. Dobogósok nem lettünk, de egy különdíjjal azért büszkélkedhetünk. Kicsit szomorúak voltunk, de a hazafelé úton rájöttünk, hogy a középmezőnyben végezni nem is olyan rossz eredmény. Az élmény, amiben részünk volt, felejthetetlen — és ez a lényeg. Biztos, hogy jövőre is számíthat ránk az Új Néplap! Ígérjük, a következő tanévben is Ladikba ülünk és evezünk...

A Bogírók csapat tagjai
Csányi Boglárka
Csillag Adrienn
Marjai Gréta
Monoki Éva
Varga Balázs
Felkészítő pedagógus: Herczegné Oszlács Ildikó
Kisújszállás, Kossuth iskola

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!