ÜNNEPI DÍSZBEN A TISZA-TÓ KÖRNYÉKE

2017.12.06. 12:45

Ünnepi díszbe borul sorban minden település, mutatjuk milyenek a tiszafüredi fények

Máris túlvagyunk az adventi időszak első hetén. A Tisza-tó régióban több településen is ünnepi köntösbe öltözött a belváros vagy a község központja. Bálok, jótékonysági estek, önkormányzati önerő. Sokféle módon fejlesztették az ünnepi díszvilágításokat.

edf

Ebben a sorozatban megmutatjuk négy tisza-tavi település ünnepi arcát.

Az elmúlt három évben sokat lépett előre a város ezen a téren. Közeledve a karácsonyhoz, az adventi időszakban fényárban úszik a belváros.

Már hagyomány, hogy megrendezik a régió legnagyobb karácsonyi vásárát, emellett évről évre újítanak az ünnepi fényfüzéreken.

Idén a leglátványosabb elem egy fényszökőkút, melyet a városháza előtt helyeztek el, továbbá a város karácsonyfája átköltözött a Kiss Pál térre.

Újdonság, hogy a centrum és a Fő út teljes hosszában helyeztek fel díszfényeket: így a Kossuth tér-Deák tér-Piactér-Kiss Pál tér útvonalon mindenhol karácsonyi hangulat fogadja a lakókat és a városba látogatókat.

Az első tapasztalatok alapján, pozitív az újítás fogadtatása, a megszokottal ellentétben sötétedés után is sok embert lehet az utcán látni, a közösségi oldalakat pedig ellepték a belváros hangulatát megőrző fényképek.

A következő napokban megmutatjuk Kunhegyes, Abádszalók és Tiszaszentimre ünnepi díszruháját is. Felkészül Kunhegyes...

Ujvári László

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!