afrikai látogatás

2018.11.28. 06:03

Elefántokat telepít át Zambiába Harry herceg

Harry brit herceg felajánlotta segítségét Zambiának az ország elefántpopulációjának növelése érdekében.

Britain's Prince Harry (C) arrives to attend an event on November 27, 2018 at Zambia Circus in Lusaka, Zambia. (Photo by DAWOOD SALIM / AFP)

Fotó: AFP

A sussexi herceg várandós felesége nélkül hétfőn érkezett kétnapos látogatásra az afrikai országba, ahol zárt ajtók mögött megbeszélést folytatott Edgar Lungu zambiai elnökkel és minisztereivel.

Az African Parks állatvédelmi szervezet elnökeként Harry herceg felajánlotta segítségét abban, hogy elefántokat hozzanak az országba a szomszédos Botswanából.

Amos Chandának, Lungu szóvivőjének közlése szerint a herceg kijelentette, hogy a szervezet 500-1000 elefánt áttelepítését segíti a zambiai Kafue Nemzeti Parkba, ami hozzájárulhat az ország turizmusának fellendítéséhez és a munkateremtéshez, kiváltképp a fiatalok számára.

Az afrikai országok között Botswanában a legnagyobb az elefántpopuláció, miközben Zambia küzd azzal, hogy turistákat csábítson a rossz állapotban lévő szafari parkjaiba.

Borítókép: Harry herceg Zambiában

AFP / Dawood Salim

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!