Davis Kupa

2017.08.04. 13:30

Leszavazták a két nyert szettet

Ezután is három nyert játszmára mennek az egyes mérkőzések a tenisz Davis Kupában.

A Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) vezetősége június elején ugyan egyhangúlag arról határozott, hogy a jövőben már csak két győztes szettig tart majd egy-egy meccs, az ITF közgyűlése azonban a pénteki bejelentés szerint másként döntött. A vietnami Ho Si Minh-városban rendezett csúcsfórumon a tagok 63,54 százaléka támogatta az igazgatótanács reformelképzelését, az elfogadáshoz azonban a voksok kétharmadára lett volna szükség.

„Tiszteletben tartjuk a közgyűlés döntését, de csalódottak vagyunk, hogy tagnemzeteink nem álltak az újítások mögé” – fogalmazott David Haggerty ITF-elnök, aki szerint szükségesek a változások a teniszsport hosszú távú jövője érdekében.

A Davis Kupa – akárcsak nőknél a Fed Kupa – a legfontosabb csapatversenynek számít a teniszben, az utóbbi időben azonban egyre több éljátékos mondta le a szereplést a hosszú meccsekre és a sűrű versenynaptárra hivatkozva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!