gyászol a teniszező

2021.06.14. 18:25

Családi dráma a háttérben – Tsitsipas visszalépett a hallei tornától

Visszalépett a héten zajló hallei füves pályás férfi tenisztornától a francia nyílt bajnokságon döntős görög Tsitsipas.

Greece's Stefanos Tsitsipas reacts after losing his men's final tennis match against Serbia's Novak Djokovic on Day 15 of The Roland Garros 2021 French Open tennis tournament in Paris on June 13, 2021. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / AFP)

Fotó: AFP

Halléban szabadkártyával indult volna, de a németországi viadal szervezői hétfőn közölték, hogy személyes okokból visszalépett az egyestől és a párosversenytől is.

A 22 éves Cicipasz vasárnap éjjel, a közösségi oldalán számolt be arról, hogy a párizsi döntő előtt néhány perccel elhunyt a nagymamája.

A család közölte a teniszezővel a rossz hírt. Úgy játszotta le Djokovic ellen a döntőt, hogy mindezt tudta.

A díjkiosztón is látszott rajta a szomorúság. Nem ünnepelt a meccs után
Fotó: AFP

 

Karrierje során először jutott el egy Grand Slam-torna döntőjébe, ahol minden esélye megvolt az első trófea megszerzésére is. Mint azonban megható insta-posztjában beszámolt róla, a meccs előtt közölte vele a család a tragikus hírt.

Ilyen szépen írt a nagymamájáról:

„Az élet nem a győzelemről vagy a vereségről szól. Hanem arról, hogy élvezzük az élet minden egyes pillanatát, akár egyedül, akár másokkal együtt. Értékes életet élni nehézségek és lehangoltság nélkül. A trófeák és a győzelmek ünneplése nagy dolog, de nem minden. 5 perccel a pályára lépés előtt hőn szeretett nagymamám elvesztette a küzdelmet az élettel. Egy bölcs asszony, akinek az életbe vetett hite, adakozó és gondoskodó készsége nem hasonlítható egyetlen más emberi lényhez sem, akivel valaha is találkoztam. Fontos, hogy több ilyen ember legyen a világon, mint ő. Mert az olyan emberek, mint ő, életre keltenek. Álmodni késztetnek.„

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!