Győzelemmel kezdtek

2022.01.20. 20:19

Franciaország és Spanyolország továbbra is százszázalékos a kézi Eb-n

A címvédő Spanyolország és az olimpiai bajnok Franciaország is győzelemmel kezdte a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjét.

 Öt francia góllal indult a Hollandia elleni mérkőzés Budapesten, ám az ellenfél rendezte sorait, többször is kihasználta, hogy riválisa őrizetlenül hagyta a kapuját, és a 17. percben már csak 10-9-es hátrányban volt. Újabb hét perccel később egyenlítettek a magyarok csoportjából továbbjutott hollandok, de az első félidő hátralévő részében nem tudtak több gólt szerezni a francia kapus Vincent Gerard bravúrjai miatt, így az olimpiai bajnok a szünetben 15-12-re vezetett.

A franciák sorozatban négy góllal kezdték a második felvonást, ezzel eldöntötték a meccset. A kapus nélküli támadójáték időszakában továbbra is sok gólt kapott mindkét együttes. Az első félidőben látottak miatt meglepő volt, hogy a hollandok a mérkőzés utolsó harmadában már tudtak számottevő ellenállást kifejteni és végül tíz találattal kikapott.

A Telekom Veszprém irányítója, Kentin Mahé három gólig jutott.

Pozsonyban a címvédő spanyolok 29-23-ra legyőzték a németeket. Utóbbiaknál már 12 koronavírusos játékos van, ezért a mérkőzés elhalasztását kérték, de ehhez az európai szövetség nem járult hozzá.

A veszprémiek spanyol jobbátlövője, Jorge Maqueda a mezőny legeredményesebb játékosaként hat találattal zárt

Újabb sikerével a francia és a spanyol válogatott továbbra is százszázalékos a tornán.

 A középdöntő-csoportokból az első és második helyen záró együttesek jutnak az elődöntőbe, a harmadikok pedig az ötödik helyért mérkőznek. A döntő hétvége meccseit a magyar fővárosban rendezik.

Eredmények, középdöntő, 1. forduló:     

I. csoport (Budapest): Franciaország-Hollandia 34-24 (15-12)

   korábban:

Montenegró-Horvátország 32-26 (15-9)     később:

Dánia-Izland 20.30

II. csoport (Pozsony): Spanyolország-Németország 29-23 (14-12)

   korábban:

Svédország-Orosz csapat 29-23 (16-13)

   később: Norvégia-Lengyelország 20.30

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában