Mikroadományok

2023.08.16. 15:36

Jámbor András szélsőbaloldali mozgalma már milliókat gyűjtött a táborukra

Büszkén hirdeti a pedofilbotrányba keveredett Szikra Mozgalom, hogy már két és fél millió forintot sikerült összegyűjteniük arra a baloldali rendezvényre, amelyet szombaton tartanak a Népligetben – adta hírül a Magyar Nemzet.

MW

Jámbor András mozgalma még mindig kitart a szélsőbalos tábora mellett

Forrás: Facebook/ Szikra Mozgalom

A Párbeszédes politikusa által fémjelzett egyesület eredetileg Bodajkon tartotta volna a háromnapos Szikra Tábort, amely aztán a helyszín üzemeltetőjének döntése miatt meghiúsult. 
Jámborék ezek után több helyen is próbálkoztak. A mozgalom gyűjtésbe kezdett, mondván, az új helyszín négymillió forint pluszkiadást jelent nekik, dacára annak, hogy a Népligetben nem három-, hanem csak egynapos lesz a találkozó, és az eredetileg tervezett zenekarok sem lépnek fel – legalábbis a frissen meghirdetett program szerint.

A Szikra közösségi oldalán fellelhető információk szerint már csak mintegy másfél millió forintnyi adományra van szüksége a baloldali egyesületnek. 

Azt nem lehet tudni, hogy a már meglévő két és fél milliót honnan kalapozták össze, annyi azonban bizonyos, hogy az elmúlt években a Párbeszéd pártalapítványa rendszeresen támogatta a Szikra táborait, erről a Megújuló Magyarországért Alapítvány írt abban a beszámolóban, melyben a 2022-ben támogatott rendezvényeket, kiadványokat sorolják fel.

Mint fogalmaztak, kutatási tevékenységeket, offline és online eseményeket szerveztek, melyek egy részét valamely partnerszervezettel közösen végezték. A szervezet egyik legfontosabb partnerének nevezte a Zöld Terasz Alapítványt, melynek kuratóriumi tagja a Karácsony Gergely 99 Mozgalmához rejtélyes módon beérkezett 506 millió forintot kezelő Perjés Gábor.
A cikk teljes terjedelemben IDE KATTINTVA olvasható!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában